Zelf beleggen is makkelijker dan je denkt

Zelf beleggen vinden veel mensen lastig. Liever luisteren ze naar advies van anderen. Vraag een willekeurige beleggingsadviseur waarin je moet beleggen en hij zal je ongeacht of het een geschikt moment is, meteen een aandeel of beleggingsfonds adviseren. Ondanks alle goede bedoelingen, willen ze aan jou hun beleggingsproducten verkopen. Dat is hun doel, want uiteindelijk is elke vermogensadviseur afhankelijk van een vast salaris aangevuld met eventuele verkoopcommissies.

Ga maar na. Kennelijk zijn de adviezen van deze experts niet zo goed, want anders zou diegene vast zijn eigen adviezen opvolgen en niet meer in loondienst werken. Superbeleggers zijn niet afhankelijk van een vast salaris en werken niet in loondienst. Lees maar eens wat Warren Buffett erover zegt:

Wall Street is the only place that people ride to in a Rolls Royce to get advice from those who take the subway.

De meeste adviseurs zijn verkopers en geen beleggingsexperts. Hopelijk begrijp je nu dat je beter niet kan luisteren naar tips en adviezen van anderen, want daar ga je niet rijk mee worden.

Om goede beleggingsresultaten te halen is er maar 1 oplossing, namelijk je eigen huiswerk doen en zelf beleggen. Dit betekent veel tijd besteden aan het lezen van jaarverslagen. Zelf beleggen is makkelijker dan je denkt. Het vergt geen hoog IQ, zoals de meeste mensen denken, maar vooral geduld en emotionele discipline.

Over beleggen heeft Warren Buffet de volgende uitspraken gedaan:

You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ.

Investing is simple, but not easy.

The most important quality for an investor is temperament, not intellect.

Zelf beleggen kun je leren

Wil jij succesvol zijn en zelf beleggen? Dan raad ik je aan te leren van Warren Buffett. Hij verdiende in totaal meer dan $60 miljard op de beurs. Dat zijn methode werkt is zeker, want in 2008 werd hij de rijkste man ter wereld.

Iedereen kan zijn methodes toepassen en je hoeft niet bijzonder intelligent te zijn. Met zijn aanpak wordt iedereen een betere belegger!

Er is heel veel informatie over Warren Buffett’s methode te vinden en meestal in het Engels. Helaas is veel van wat wordt geschreven klinkklare onzin.

Voor de mensen die serieus geïnteresseerd zijn in zelf beleggen heb ik een 2-delig boek geschreven. Dit boek kan je gratis en voor niets downloaden.

zelf beleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to top ▴